MoMi – Mobiilisti Mikkelissä

Mobiilia oppimista kehittämässä

BYOD

Jätä kommentti

Tarina sai alkunsa suunnistuksesta pari viikkoa sitten nelosluokan suunnistustunnilla. Yksi neideistä pohti, miten voisi kehittää toimintaa ja ottaa ipadit mukaan suunnistukseen; tehtäviä rasteille, kameralla kuvia, karttaa ja sellaista.
(Mihin opea enää tarvitaan).
No, neiti kaverinsa kanssa sai järjestää rastiradan, säästeltiin sitä lähelle syyslomaa, jotta jos vaikka ehkä kenties olisi ne ipadit jo käytössä. No ei olleet vielä, joten mentiin muuten.

Eli…
Neiti kävi eilen pyöräillen vesisateessa tuntiensa jälkeen ottamassa kännykkäkameralla valokuvia ympäri kylää ja tuli koululle pähkäilemään miten siirtäisi kuvat kännystä paperille. No, vinkkasin sähköpostittamista ja homma jatkui illalla kotona. Seuraavana päivänä neiti kaverinsa kanssa teki a4:lle kuvasuunnistuksen toisille, tehtävineen. Ope monisti. Varovasti ope myös kyseli, että mitenhän tsekkaatte, rasteilla käynnin, viettekö rastimerkkejä tai jotain. No ei kuulema tarvitse, kun otetaan kuvia. (tyhmä ope).

Niin tänään sitten kuvasuunnistus pyörähti käyntiin. Oppilaat juoksivat ympäri kylää, osalla pareista omat kännykät pelivälineinä, osalla koulun pienet kamerat. Kuvarastit olivat hankalia ja hyviä, tehtävät simppeleitä liikuntaan liittyviä. Mutta se juju olikin siinä, että paria kuvattiin videolle toiminnan aikana, rastimerkintä tuli siitä.

Tarkastus sujui maalissa niin, että järjestävä parivaljakko (ja useat muut) katsoivat videot. Tämän jälkeen tyhjättiin kamerat ja puhelimet, jotta homma pysyy järkevänä ja puhelimissa muisti riittää.
Se mikä tässä varmasti mietityttää monia on se, että kaikilla ei ole yhtä hienoa kännykkää ja ei voi ottaa kuvia tai olla netissä. Luokassa olen painottanut sitä, ettei tarvitse, mutta saa ottaa kuvia omalla kännykällä. Aina tarjolla joku vaihtoehtoinen väline. Pareja oli tänään liikenteessä 12, joista 3 otti koulun kameran mukaan, loput säätivät omilla välineillään. Käytimme siis pääasiassa oppilaiden omia, tuttuja välineitä, joiden käyttöä ei tarvinnut opiskella.
Yksinkertaisilla jutuilla saa aikaan yllättäviä riemuvoittoja intoa ja motivaatiota.
*(BYOD, Bring your own device)
Mainokset

Kirjoittaja: Mari Muinonen

Luokanopettaja Rantakylän yhtenäiskoulussa

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s