MoMi – Mobiilisti Mikkelissä

Mobiilia oppimista kehittämässä

Hei me lennetään!

2 kommenttia

Eilen käytiin Kalliovuorilla, osa eksyi Saharan aavikolla, toiset hämmästelivät Niagaran putouksilla. Tarinankerrontaa pohjustettiin etsimällä Fotopedian kansallispuisto -apsista seikkailutarinalle sopivaa tapahtumapaikkaa. Maisemaan tarvittiin seikkailija, joka löytyi kameran naamapuolelta, eli omat kasvot kehiin ja seikkailemaan.

Wikimedia Commons Photo by Dirk Beyer

Poppletilla sitten kerättiin seikkailun osasia miellekartaksi, osa oppilaista lisäsi sinne vielä kuvia tilanteista ja tapahtumista, osa väritti ja piirsi, osa kirjoitti jo hullun lailla.

Seuraavana päivänä, kunhan tarinan oli annettu muhia sopivaksi sopaksi jatkettiin kirjoittamalla. Jännä oli seurata sitä, miten näppärästi oppilaat tuottivat tekstiä ipadin omalla näppiksellä, ilman lisähärpäkkeitä. Muistioon kirjailtiin juttuja, vähän ope muistutteli välimerkeistä, isoista kirjaimista jne, mutta muuten työstäminen sujui omaan tahtiin. Lopuksi oppilaat joko näyttivät tai lähettivät sähköpostilla tarinansa luettavaksi opelle. Palautteen sai heti ja jatkamme projektia kohti yhteistä tarinakirjaa luokalle luettavaksi tai kuunneltavaksi.

Ibooks Author on muutenkin kokeilun alla, sillä uskonnossa olemme keränneet tietoa, materiaalia, haastatteluja, kuvia yms. projektina kirkon kuulumisesta ja näkymisestä ihmisen elämässä.  Tässäkin on suuri suunnitelma julkaista luokan oma kirja ibooksissa luettavaksi. Päätimme tosin, että tätä kirjaa ei julkaista ”koko maailmalle”, koska siellä on oppilaiden hyvinkin henkilökohtaisia ajatuksia, kokemuksia ja kuvia.

Odotamme yhä, tällä kertaa suojakuoria, jotta kaikki saisivat laitteensa kotiinkin…

Kirjoittaja: Mari Muinonen

Luokanopettaja Rantakylän yhtenäiskoulussa

2 thoughts on “Hei me lennetään!

  1. Mielenkiintoinen tarinaprosessi. Tuota Fotopediaa täytyy hyödyntää.

    Miten olette hoitaneet oppilaiden sähköpostitunnukset? Meillä oli ennen WSOY:n Opitin kautta oppilailla henkkoht sähköpostit, mutta sen sopimus päättyi ja asia on mietinnässä. Joululoman jälkeen pitäisi kaikilla luokassani olla sähköpostit. Mikä on teidän ratkaisunne?

    • Meillä kaupunki tarjoaa oppilaille sähköpostit, mutta aika monella on oma postiloota mm. gmailissa. Vanhemmilta olen tiedustellut asiaa ja he ovat olleet mukana luomassa noita posteja, ikärajat havaiten.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s