MoMi – Mobiilisti Mikkelissä

Mobiilia oppimista kehittämässä

MoMi esittäytyy

MoMi eli Mobiilisti Mikkelissä -hanke on mobiiliteknologian opetuskäytön kehittämiseen ja eteenpäinviemiseen keskittyvä hanke.

Mukana menossa on ensisijaisesti kolme kaupungin koulua.

Kaikki kolme hankkeessa olevaa oppilaitosta ovat kehittäneet aiemmilla hankkeilla omaa toimintaansa ja oppimisympäristöjään. Ihastjärven koulu, pienenä kyläyhteisön alakouluna on voimakkaasti suuntautunut oman kyläyhteisönsä toimintakeskuksesi ja ottanut vahvasti koulun sidosryhmät toimintaan mukaan. Tältä osin oppilaiden ja opettajien osaaminen ja teknologian käyttötaidot siirtyvät ja siirretään myös ikääntyvän väestön käyttöön luonnollisena osana koulun arkipäivän käytänteitä.

Urheilupuiston koulu on iso, monikulttuurinen yläkoulu Mikkelin keskustassa. Koulussa myös erityiset oppijat on huomioitu monelta kantilta. Urheilupuistossa mobiliteknologiaa keskitetään aluksi kulttuuripolkujen oppimisympäristöihin.

Rantakylän yhtenäiskoulu on fyysisen oppimisympäristön muutoksen edessä ja haasteena on kehittää koko kouluyhteisön oppimaisemasta monipuolisesti oppimista tukevaa, teknologioiden ollessa oleellisessa osassa oppimaiseman muutosta perinteisistä atk-luokista kohti oppimisympäristön ubiikkia teknologiaa. Rantakylässä mobiiliteknologiaa hyödyntää pilottiluokkana neljäs luokka, jossa oppilaat saavat tablet-laitteet henkilökohtaiseen käyttön lukuvuoden ajaksi. Koulussa on käytössä myös oppilasryhmille koulukäyttöön tablet-laitteita.

Kokonaisuudessaan nämä koulut edustavat monipuolisesti erilaisia ulottuvuuksia ja hankkeen tuloksena saadut tablet-laitteiden oppimis- ja opetuskäytön kokemukset antavat vastauksia erilaisten koulujen toimintamalleihin.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s